Ενιαίοι κανόνες νομικού ελέγχου για πρώτη φορά στα Κτηματολογικά Γραφεία.

Στη θέσπιση ενιαίων κανόνων  Νομικού Ελέγχου, που πραγματοποιείται στα Κτηματολογικά Γραφεία του Ελληνικού Κτηματολογίου και τα Υποκαταστήματά τους, προχώρησε το Ν.Π.Δ.Δ. Ελληνικό Κτηματολόγιο με την συμβολή της Ομάδας Νομικού Ελέγχου αποτελούμενη από Προϊσταμένους και προσωπικό των Κτηματολογικών Γραφείων, εκπροσώπους των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων και εκπροσώπους του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα του Ελληνικού Κτηματολογίου, αφού για πρώτη φορά δημοσιευμένοι ενιαίοι κανόνες ερμηνείας και εφαρμογής της νομοθεσίας θα τηρούνται τόσο από τους Προϊστάμενους Κτηματολογικών Γραφείων, όσο και από τους Συμβολαιογράφους και τους Δικηγόρους, ώστε να υπάρχει κοινή αντιμετώπιση και αντίληψη για τις  εγγραπτέες πράξεις.

Στην παρούσα φάση το «Εγχειρίδιο Ενιαίων Κανόνων Νομικού Ελέγχου»  αφορά στις εγγραπτέες πράξεις:

1.    Αγοραπωλησία (με συμβολαιογραφικό έγγραφο)
2.    Δωρεά εν ζωή
3.    Γονική Παροχή
4.    Αποδοχή κληρονομιάς με συμβολαιογραφικό έγγραφο.

Το Εγχειρίδιο θα επικαιροποιείται κάθε φορά που θα ανακύπτουν νομικά ζητήματα κατά τις συναλλαγές ή όταν υπάρχει σχετική τροποποίηση της νομοθεσίας.

Δείτε ΕΔΩ το  Εγχειρίδιο Ενιαίων Κανόνων Νομικού Ελέγχου Κτηματολογίου.